Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- houten spiesen
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel het teentje knoflook.
- Pel de garnalen.
- Rijg aan elke houten spies een scampi, dan een plakje chorizo en eindig weer met een scampi.
- Verwarm de oven voor op 200°c
- Vet een ovenschaal in met wat boter.
- Wrijf deze daarna in met de knolookteen.
- Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal.
- Strooi hier wat piment d’espelette over en wat zout.
- Leg hier nog een laagje aardappelschijfjes over.
- Strooi hierover weer wat piment d’espelette en wat zout.
- Meng in een kommetje de crème fraîche en de melk.
- Roer dit goed door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
- Zet in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spiesen.
- Haal de gratin uit de oven.
- Verdeel de gratin en de spiezen over de borden.