Gegratineerde Ajuinen en Paddenstoelen met Béchamel
Zachte gestoofde uien gevuld met een romige béchamelsaus en paddenstoelen, gegratineerd tot een heerlijk krokant laagje.
Ingrediënten
Instructies
- Was en schil de uien en snijd ze overdwars doormidden.
- Hol de uien lichtjes uit en hak het binnenste fijn.
- Bak de gehakte uien in 30 g boter tot ze zacht zijn.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak ze 15 minuten in 50 g boter op laag vuur.
- Bereid ondertussen de béchamelsaus:
- Smelt 30 g boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed.
- Voeg de koude melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Breng op smaak met peper en zout en meng er de gebakken uien en paddenstoelen door.
- Vul de uien met het mengsel en bestrooi met paneermeel.
- Voeg kleine klontjes boter toe en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij kalfsvlees of geroosterde groenten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 6 g