Gegratineerde bloemkool

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 150 g pittige kaas stukje naar keuze, bijv. mosterd- of kruidenkaas

Instructies

  • In hoge pan laagje water met zout aan de kook brengen.
  • Stronk van bloemkool inkerven of iets uithollen.
  • Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden.
  • Bloemkool wassen en ondersteboven in kokende water leggen.
  • Met deksel op pan bloemkool in ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Kaas in plakjes schaven.
  • Bloemkool ondersteboven in vergiet laten uitlekken.
  • Bloemkool, met stronk naar beneden, in passende ingevette ovenschaal leggen.
  • Bloemkool met plakjes kaas bedekken.
  • Ovenschaal onder grill zetten en kaas laten smelten en kleuren.
  • Bloemkool direct serveren.
  • Lekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten