Gegratineerde bloemkool
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 150 g pittige kaas stukje naar keuze, bijv. mosterd- of kruidenkaas
Instructies
- In hoge pan laagje water met zout aan de kook brengen.
- Stronk van bloemkool inkerven of iets uithollen.
- Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden.
- Bloemkool wassen en ondersteboven in kokende water leggen.
- Met deksel op pan bloemkool in ca. 15 minuten beetgaar koken.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Kaas in plakjes schaven.
- Bloemkool ondersteboven in vergiet laten uitlekken.
- Bloemkool, met stronk naar beneden, in passende ingevette ovenschaal leggen.
- Bloemkool met plakjes kaas bedekken.
- Ovenschaal onder grill zetten en kaas laten smelten en kleuren.
- Bloemkool direct serveren.
- Lekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.