Gegratineerde Mossel-Tomatensoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 kopje water
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 paprika in repen gesneden
  • 4 eetlepels olie
  • 1 blikje tomaten ca. 800 g uitlekgewicht
  • ¼ liter droge witte wijn
  • Zout
  • Peper
  • 4 grote eetlepels gemalen Emmental kaas

Instructies

  • Breng in een grote, platte pan water met een snufje zout aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 minuten.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af onder koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Fruit de fijngehakte knoflook en ui tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gesneden paprika toe en bak deze zachtjes mee.
  • Snijd de tomaten uit blik in stukken en voeg ze samen met het tomatensap, het mosselkookvocht en de witte wijn toe aan de soep.
  • Laat het geheel kort koken en vervolgens nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte mosselen toe en laat ze kort meekoken.
  • Verdeel de mossel-tomatensoep over 4 vuurvaste schaaltjes of kommen.
  • Bestrooi ze royaal met gemalen Emmental kaas.
  • Plaats de schaaltjes onder de grill of in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en een mooie lichtbruine kleur heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze gegratineerde mossel-tomatensoep.
Serveer de gegratineerde mossel-tomatensoep direct als voorgerecht, eventueel met knapperig stokbrood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij