Gegratineerde stamppot met spruiten en prei
Ingrediënten
- 750 gram aardappels afkokers
- 400 gram spruiten
- 2 prei
- peper & zout
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 100 gram belegen kaas geraspte
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
- Maak de spruiten schoon.
- Snijd de prei in ringen van 1 cm breed en was ze.
- Kook de aardappelstukjes ± 10 minuten in iets gezouten water.
- Voeg dan de hele spruiten, de preiringen en de knoflook uit de knijper toe en laat de aardappelen en de groenten nog eens ± 5 minuten zachtjes koken.
- Controleer of de aardappelen gaar zijn.
- Giet de aardappelen en de groenten af en laat alles nog even droogstomen.
- Schep de olijfolie voorzichtig door het mengsel; de aardappelstukjes moeten heel blijven.
- Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal versgemalen peper over.
- Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
- Serveer zodra de kaas is gesmolten en bubbelt.