Gegrilde bananen met likeur en krokante amandelen
Zonnig dessert van warme bananen in likeur, gegrild in folie en afgemaakt met krokante karamel-amandelen en een toef slagroom.
Equipment
- Barbecue of koekenpan
- keukenpapier
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- ⅛ l slagroom Campina
- 150 g suiker van Gilse
- 20 g roomboter
- 200 g geschaafde amandelen Dr. Oetker
- 25 g zachte boter
- 3 dl likeur Cointreau, Grand Marnier of Pisang Ambon
- 3 eetlepels witte basterdsuiker van Gilse
- 4 bananen
- 4 stukken aluminiumfolie 30 x 30 cm
- 4 takjes verse munt
- sap van 1 limoen
- sap van 2 uitgeperste sinaasappels
Instructies
- Pel de bananen en besprenkel deze met het limoensap.
- Bestrijk de vellen aluminiumfolie met zachte boter en leg hierop de bananen.
- Vorm een bootje van de folie met een open bovenzijde en dichtgeknepen zijkanten.
- Meng likeur, sinaasappelsap en witte basterdsuiker en giet dit over de bananen.
- Vouw de bootjes goed dicht.
- Verhit op de barbecue of in een koekenpan op niet te hoog vuur gedurende 10 minuten.
- Klop intussen de slagroom stijf en zet in de koelkast.
- Verhit in een pan met dikke bodem de boter.
- Voeg suiker toe en laat karamelliseren.
- Voeg de geschaafde amandelen toe en bak tot ze licht kleuren.
- Stort op keukenpapier en laat afkoelen.
- Breek in stukjes zodra de amandelen zijn afgekoeld.
- Open de bananenbootjes voorzichtig aan de bovenkant.
- Garneer met slagroom.
- Bestrooi met de gekaramelliseerde amandelen.
- Werk af met een takje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk effect. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete Muscatwijn of een dessertwijn met sinaasappeltonen.
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk effect. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete Muscatwijn of een dessertwijn met sinaasappeltonen.
Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 11 g | Vet: 33 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 61 g