Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 24 oesters
- 24 dunne plakjes gerookte zalm elk plakje ca. 4 x 8 cm.
- 2 stokbroden
- 3 eetlepel(s) boter
- 8 eetlepel(s) broodkruim droog
- versgemalen peper
Instructies
- Was de oesters grondig en open ze.
- Giet het vocht door een neteldoek in een steelpannetje.
- Haal de oesters uit de schelpen en doe ze ook in het pannetjes.
- Breng aan de kook, haal dan van het vuur.
- Laat uitlekken.
- Wikkel elke oester in een plakken zalm.
- Neem 4 metalen spiesjes en rijg aan elk 6 oesters.
- Snijd 8 schuine, dunne sneetjes van het stokbrood.
- Leg ze in 4 rijtjes van elk 2 sneetjes in een ovenschaal.
- Leg een spiesje met oesters op elk rijtje.
- Zet de ovenschaal onder de grill en laat de spiesjes aan elke zijde 4 minuten grillen.
- Laat de boter in een pannetje smelten.
- Bak het broodkruin goudbruin.
- Schuif de oesters van de spiesjes op een voorverwarmde schotel en leg wat broodkruim op elke oesters.
- Bestrooi met peper en dien onmiddellijk op met stokbrood.