Gegrilde oesters

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 24 oesters
  • 24 dunne plakjes gerookte zalm elk plakje ca. 4 x 8 cm.
  • 2 stokbroden
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 8 eetlepel(s) broodkruim droog
  • versgemalen peper

Instructies

  • Was de oesters grondig en open ze.
  • Giet het vocht door een neteldoek in een steelpannetje.
  • Haal de oesters uit de schelpen en doe ze ook in het pannetjes.
  • Breng aan de kook, haal dan van het vuur.
  • Laat uitlekken.
  • Wikkel elke oester in een plakken zalm.
  • Neem 4 metalen spiesjes en rijg aan elk 6 oesters.
  • Snijd 8 schuine, dunne sneetjes van het stokbrood.
  • Leg ze in 4 rijtjes van elk 2 sneetjes in een ovenschaal.
  • Leg een spiesje met oesters op elk rijtje.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat de spiesjes aan elke zijde 4 minuten grillen.
  • Laat de boter in een pannetje smelten.
  • Bak het broodkruin goudbruin.
  • Schuif de oesters van de spiesjes op een voorverwarmde schotel en leg wat broodkruim op elke oesters.
  • Bestrooi met peper en dien onmiddellijk op met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Vis / Zeevruchten