Gegrilde vleesmix aan de spies

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees
  • 600 gram kipfilet
  • 600 gram fricandeau
  • 600 gram bacon
  • 500 gram rauwe lever
  • 1 aubergine
  • 1 blik ananas
  • 3 grote uien
  • 2 paprika’s
  • 1 doosje(s) champignons

Marinade:

  • ananas sap
  • 3 tenen knoflook gesnipperde
  • 1 eetlepel djinten
  • 1 theelepel oregano
  • 2 uien gesnipperde
  • 3 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • zout

Salade:

  • slaolie
  • citroensap
  • suiker
  • bieslook gehakte
  • ui gesnipperde of ringen
  • sjalotjes gesnipperde

Instructies

  • Vlees en lever in stukjes snijden voor aan de spies.
  • Ook de ananas, ui, aubergine, paprika en champignons in stukjes snijden voor aan de spies.
  • Het vlees 24 uur marineren, het andere deel voor aan de spies enkele uren marineren.
  • Vlees, lever en groenten om en om aan de spies rijgen en voorgrillen.
  • De salade klaarmaken.
  • Eventueel een kopje water bij de marinade doen.
  • Spiesen opnieuw door de marinade halen en dan direct grilleren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met de salade en Indische rijst
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Lamsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië