Gehaktballen van Henk van Lierop

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 beschuit
  • 50 ml lauwwarme melk
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 60 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Verkruimel de beschuiten boven een kom met melk en fruit het sjalotje in 10 gram boter.
  • Voeg het gehakt, het sjalotje, het ei, de nootmuskaat, zout en peper aan het geweekte beschuitkruim toe.
  • Kneed het mengsel door elkaar en vorm hiervan 4 gehaktballen.
  • Verhit de overige boter in een pan en bak de ballen rondom bruin.
  • Laat ze afgedekt op zacht vuur 25 minuten garen en voeg eventueel tussentijds water toe.
  • Neem de ballen uit de pan.
  • Voeg tomatenpuree en wat warm water aan het braadvet toe.
  • Kook de jus kort, zeef hem en breng hem op smaak met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland