Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediënten
- 400 gram gehakt
- 30 gram boter
- ½ blokje bouillon
- 2 deciliter water
- 2 eieren
- 20 gram bloem
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kruidnagel
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de eieren gedurende 10 minuten in een pan tot ze hardgekookt zijn.
- Pel de eieren en omhul ze daarna met het gehakt.
- Bak de gehaktballetjes in een pan met boter op matig vuur gedurende 20 minuten, tot ze gaar zijn.
- Stoof de ui in een pot met wat boter.
- Voeg vervolgens de bloem toe en roer deze door met een spatel.
- Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel terwijl je blijft roeren.
- Laat het geheel even doorkoken en roer af en toe goed door.
- Voeg de tomatenpuree, tijm, laurier en kruidnagel toe aan de saus.
- Laat de saus 15 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
- Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
- Snijd de gehaktballetjes doormidden en schenk de tomatensaus eromheen.
- Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de hardgekookte eieren even in koud water voordat je ze pelt. De schaal komt dan gemakkelijker los.