Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 rundergehakt
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 2 eetlepel(s) kokos gemalen
- peper vers gemalen
- zout
- 1 ei scharrel
- 1 zakje aardappelpartjes voorgekookt
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 rode pepertje in zeer dunne ringetjes gesneden
- 1 zakje nasi kruiden
- 750 g prei mooie / in ringen
Instructies
- Meng het gehakt met het paneermeel, de kokos, peper, zout naar smaak en het ei en vorm er
- kleine gelijke balletjes van.
- Bereid de aardappelpartjes volgens de regels in een pan.
- Verhit intussen een wok en bak de balletjes rondom lekker bruin, voeg de ui, de knoflook en
- het pepertje toe en bak al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
- Schep dan de nasi kruiden en de prei er door en voeg 2½ dl heet water toe.
- Laat de prei al omscheppend beetgaar worden.
- Breng het gerecht zo nodig op smaak met wat zout en serveer het met de aardappel partjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er kroepoek bij en atjar