Gehaktballetjesschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 rundergehakt
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 eetlepel(s) kokos gemalen
  • peper vers gemalen
  • zout
  • 1 ei scharrel
  • 1 zakje aardappelpartjes voorgekookt
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 rode pepertje in zeer dunne ringetjes gesneden
  • 1 zakje nasi kruiden
  • 750 g prei mooie / in ringen

Instructies

  • Meng het gehakt met het paneermeel, de kokos, peper, zout naar smaak en het ei en vorm er
  • kleine gelijke balletjes van.
  • Bereid de aardappelpartjes volgens de regels in een pan.
  • Verhit intussen een wok en bak de balletjes rondom lekker bruin, voeg de ui, de knoflook en
  • het pepertje toe en bak al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
  • Schep dan de nasi kruiden en de prei er door en voeg 2½ dl heet water toe.
  • Laat de prei al omscheppend beetgaar worden.
  • Breng het gerecht zo nodig op smaak met wat zout en serveer het met de aardappel partjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er kroepoek bij en atjar
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees