Gehakttaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 eetlepel(s) lichtbruine suiker
  • 600 g rundergehakt
  • 100 g katenspek fijn gesneden
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • peterselie gesnipperd
  • mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd.
  • Houd ⅓ deel apart.
  • Voeg hierbij ⅓ deel van het gehakt toe, het spek, het ei, zout en nootmuskaat.
  • Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm.
  • Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel.
  • Strooi daar wat paprikapoeder overheen.
  • Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten.
  • Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.
————————————————————————————————–
Land van herkomst Nederland