Geitenbok met Karnemelkmarinade en Gereduceerd Braadvocht

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Total time 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 biologische geitenbok bout van +/- 800 gr.
  • 1 l karnemelk
  • 75 gram Grof zeezout bij voorkeur sel gris
  • Olijfolie
  • Witte peper
  • Water

Instructies

  • Doe de geitenbout in een grote zak en voeg hieraan de karnemelk en het zout toe.
  • Sluit goed af, zorg dat de bout volledig ondergedompeld is.
  • Laat 48 uur marineren in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op maximaal vermogen (doorgaans 240°C).
  • Haal de bout uit de zak en dep deze goed droog.
  • Gooi de resterende vloeistof weg.
  • Leg de bout in een braadslede met de dikke kant naar boven.
  • Bestrooi met witte peper en smeer in met olijfolie (een dunne laag is voldoende).
  • Stel de oven in op 160°C en zet de braadslede in het midden van de oven.
  • Gaar de bout ongeveer 1,5 uur, waarbij je elk half uur de bout arroseert met het braadvocht.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C, voeg een scheut water toe en braad nog 15 minuten.
  • Haal de bout uit de braadslede en pak in met aluminiumfolie.
  • Voeg water toe aan de braadslede tot alle aanbaksels loskomen.
  • Zeef het braadvocht en reduceer het tot de gewenste dikte.
  • Verwijder het aluminiumfolie en lak de bout met het gereduceerde braadvocht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Binnen dit recept kun je experimenteren met het toevoegen van smaken, zoals knoflook, harde kruiden (bijv. tijm, laurier, oregano), etc. Voeg deze toe aan de marinade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Geit / Vlees
Land van herkomst Nederland