Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 kleine fijngesneden  rode peper
  • 2 eetlepels fijngesneden  basilicum
  • 1 theelepel fijngesneden tijm
  • 1 knoflook
  • zout peper
  • 4 grote druivenbladeren vers of uit blik
  • 4 ronde plakken geitenkaas

Instructies

  • Vermeng 3 eetlepels olie, de rode peper, de basilicum, de tijm, de knoflook, zout en peper.
  • Kook de verse druivenbladeren ± 4 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze direct met koud water af.
  • Druivenbladeren uit blik hoeft u alleen met koud water af te spoelen.
  • Leg elke plak kaas op 1 groot blad of op 2 kleinere bladeren die elkaar iets overlappen.
  • Verdeel het kruidenmengsel over de plakken kaas, vouw de druivenbladeren om de kaas en zet ze met houten cocktailprikkers vast.
  • Bestrijk de pakketjes aan de buitenkant met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er dikke plakken geroosterd boerenbrood bij die met een teentje knoflook zijn ingewreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Kaas