Gekookt spek met tuttifrutti

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g tuttifrutti
  • 1 l water
  • ½ theelepel zout
  • 400 g mager gerookt spek
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • ½ pijpje kaneel
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) aardappelmeel
  • zout

Instructies

  • Week de tuttifrutti 12 uur in ½ l water.
  • Breng de rest van het water met het zout aan de kook en laat hierin het stukje spek op een matig vuur 45 minuten koken.
  • Deksel op de pan en een spleetje open.
  • Laat de tuttifrutti uitlekken en voeg de vruchten met de suiker, de kaneel en het citroensap aan het vlees toe.
  • Laat alles nog eens 30 minuten doorkoken.
  • Haal het spek uit de pan, snijd het in dikke plakken en houd het warm.
  • Maak het aardappelmeel aan met wat water en bind de saus hiermee.
  • Maak de saus op smaak met wat zout.
  • Leg de plakken spek op een schaal en drapeer de vruchten met de saus rondom het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees