Gekruid rundvlees met yoghurt

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees in dobbelstenen zo mager mogelijk
  • dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspte verse
  • 1 eetlepel garam masala kerriemengsel, toko of zelf samengesteld
  • 2 eetlepels korianderblaadjes fijngehakte verse
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 2 lente-uien in dunne ringen

Instructies

  • Meng in een pan de yoghurt, boter, zout, gemberpoeder, pimentpoeder en
  • gemberwortel goed door elkaar en schep de blokjes vlees erdoor.
  • Stoof het vlees op zacht vuur in 2-2½ uur goed gaar.
  • Voeg, als er te veel vocht verdampt, af en toe ½ kop water toe.
  • Roer de garam masala erdoor en stoof het Vlees nog +- 10 minuten.
  • Schep de tomaten en lente-ui erdoor en warm alles goed door.
  • Strooi er, voor het serveren verse koriander over.
  • Serveer het gekruide rundvlees met kerrie-uien, rijst en chapatti’s.

Kerrie-uien:

  • Bak 3 in dunne ringen gesneden grote uien in 2 eetlepels boter.
  • Roer er 1¼ theelepel paprikapoeder, kardemom, gemalen kruidnagel, gemalen kaneel en kerrie door.
  • Doe er een scheutje water bij en laat +- 30 minuten zacht bakken.

Chapatti's, krokante bloemwafels, zijn eenvoudig te maken.

  • Meng 2 kopjes bloem, ½ theelepel zout en ¾ kopje water. Kneed dit in 5 minuten tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rusten.
  • Verdeel deeg in 12 porties en rol deze met een deegroller heel dun uit.
  • In een ingevette koekenpan aan beide zijden snellichtbruin en krokant bakken, tot er blaasjes op het deeg verschijnen.

Een variatie hierop zijn de komijn- en chilibroodjes.

  • Meng 1 kop volkorenbloem, 1/2 kop witte bloem, 1/2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnzaadjes en +- 1/2 kop warm water en kneed dit tot stevig deeg. Verdeel het in 12 stukken en rol die uit tot hele dunne ronde wafeltjes.
  • Frituur de wafeltjes in olie tot ze krokant zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst India