Gekruide rijst
Ingrediënten
- 5 koppen rijst
- 1 afgestreken eetlepel kurkuma koenjit
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 afgestreken eetlepel komijn gemalen
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ eetlepel versgemalen zwarte peper grof gemalen
- 100 gram krenten gewassen en/of rozijnen
- 4 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
Instructies
- Was de rijst en laat ze in een zeef goed uitlekken.
- Maak boter heet en bak hierin onder regelmatig omroeren de rijst met de kurkuma, koriander, komijn en cayennepoeder.
- Voeg, als de rijstkorrels vrijwel doorzichtig zijn geworden, de grofgemalen peperkorrels, gewassen krenten, knoflook, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder toe.
- Voeg vervolgens zoveel water toe dat de rijst ± 2 cm onder staat.
- Voeg wat zout toe en breng de massa aan de kook.
- Laat op laag vuur doorsudderen.