Gekruide rijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 koppen rijst
  • 1 afgestreken eetlepel kurkuma koenjit
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 afgestreken eetlepel komijn gemalen
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ eetlepel versgemalen zwarte peper grof gemalen
  • 100 gram krenten gewassen en/of rozijnen
  • 4 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder

Instructies

  • Was de rijst en laat ze in een zeef goed uitlekken.
  • Maak boter heet en bak hierin onder regelmatig omroeren de rijst met de kurkuma, koriander, komijn en cayennepoeder.
  • Voeg, als de rijstkorrels vrijwel doorzichtig zijn geworden, de grofgemalen peperkorrels, gewassen krenten, knoflook, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder toe.
  • Voeg vervolgens zoveel water toe dat de rijst ± 2 cm onder staat.
  • Voeg wat zout toe en breng de massa aan de kook.
  • Laat op laag vuur doorsudderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India