Gele en wilde rijstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram witte en wilde rijst Lassie
  • 1 el koenjit kurkuma
  • 1 ½ dl kokosmelk
  • zout
  • peper
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 kruidnagel
  • 40 gram gepelde pistachenootjes
  • het sap van 1 citroen
  • 1 limoen in schijfjes
  • 2 el olie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 grote rode ui in ringen

Instructies

  • Breng water aan de kook.
  • Vermeng de rijst in een pan met de koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel, voeg kokend water toe tot de rijst 2 ½ cm onder staat en breng het opnieuw aan de kook.
  • Laat de rijst op zacht vuur in ca 20 minuten gaar worden.
  • Laat afkoelen en verwijder de kruidnagel.
  • Schep de pistachenootjes, het citroensap, de olie en de koriander door de afgekoelde rijst en garneer met de ringen ui en schijfjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Salade