Gele rijst met groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • ½ liter kruidenbouillon
  • 5 saffraandraadjes
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram langkorrelrijst
  • 2 grote aardappels geen afkokers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 30 gram boter
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • deciliter Bulgaarse yoghurt
  • 45 gram hazelnoten

Instructies

  • Kook de linzen in de bouillon in ± 20 minuten bijna gaar en laat ze uitlekken.
  • Laat de saffraan in de warme melk trekken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes, ontvel de tomaten en snijd ze in even grote blokjes.
  • Fruit de specerijen zachtjes in de boter.
  • Bak de aardappel en de bloemkool omscheppend 5 minuten, roer er dan de tomaatblokjes door en schep dit met de rijst en de linzen om.
  • Laat het geheel In 20 minuten garen.
  • Voeg de saffraanmelk met de yoghurt toe, laat doorwarmen en maak op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi het gerecht met de gehakte noten.
  • Lekker met komkommersalade met yoghurtdressing.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch