Gele rijstparels
AllerHande april 2002
Ingrediënten
- 150 g gele rijst pak
- 1 bosuitje
- 1 centimeter gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 eetlepel red chilisaus flesje
- 1 eetlepel maizena
- ½ dl ketjap asin
Instructies
- Rijst in kom met ruim water ca. 1 uur laten weken.
- Intussen bosuitje schoonmaken en fijnsnipperen.
- Gember schillen en boven kom fijn raspen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Gehakt, bosui, chilisaus en maïzena toevoegen en alles goed mengen.
- Gehakt tot 15 balletjes vormen.
- In stoompan ruim water aan de kook brengen.
- In zeef rijst laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
- Rijst overdoen in diep bord en gehaktballetjes erdoor rollen tot ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels, iets aanduwen.
- Balletjes met rijst in stoommandje leggen en boven kokende water in ca. 25 minuten afgedekt gaar stomen.
- Ketjap in kommetje schenken.
- Rijstparels op schaal leggen en serveren met ketjap.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van een stoompan kunt u ook een pan gebruiken waar u een vergiet in hangt. Laat tussen het vergiet en het water minimaal 2 cm ruimte. Sluit de pan af met een deksel.