Gemarineerd citrusfruit
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 2 stengels sereh citroengras
- 2 handsinaasappels
- 200 g kristalsuiker fijne
- 1 limoen geperst
- 2 rode grapefruits
- 150 g Griekse yoghurt
Instructies
- Harde buitenste blad van sereh verwijderen, stengels in 3 stukken snijden en kneuzen.
- Een sinaasappel schoonboenen en met zesteur mooie reepjes van schil trekken (of met dunschiller brede repen van schil trekken en deze in flinterdunne, lange reepjes snijden).
- In pan suiker met schilreepjes, limoensap en 100 ml water al roerend aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen, sereh erdoor roeren en siroop laten afkoelen.
- Grapefruits en sinaasappels dik schillen en in plakken snijden.
- Citrusfruit in kom leggen, serehsiroop erop schenken en fruitsalade in koelkast minstens 3 uur laten marineren.
- Citrusfruit met marinade over vier borden verdelen.
- Serehstukken uit fruitsalade verwijderen.
- In midden van elk bord volle lepel yoghurt scheppen.