Gemarineerd citrusfruit

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels sereh citroengras
  • 2 handsinaasappels
  • 200 g kristalsuiker fijne
  • 1 limoen geperst
  • 2 rode grapefruits
  • 150 g Griekse yoghurt

Instructies

  • Harde buitenste blad van sereh verwijderen, stengels in 3 stukken snijden en kneuzen.
  • Een sinaasappel schoonboenen en met zesteur mooie reepjes van schil trekken (of met dunschiller brede repen van schil trekken en deze in flinterdunne, lange reepjes snijden).
  • In pan suiker met schilreepjes, limoensap en 100 ml water al roerend aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, sereh erdoor roeren en siroop laten afkoelen.
  • Grapefruits en sinaasappels dik schillen en in plakken snijden.
  • Citrusfruit in kom leggen, serehsiroop erop schenken en fruitsalade in koelkast minstens 3 uur laten marineren.
  • Citrusfruit met marinade over vier borden verdelen.
  • Serehstukken uit fruitsalade verwijderen.
  • In midden van elk bord volle lepel yoghurt scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht