Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 4 takjes munt
- 4 eetlepels sinaasappellikeur slijter
- 2 limoenen
- 1 bakje mascarpone 250 g
- 1 dl volle yoghurt
- 1 eetlepel basterdsuiker wit
Instructies
- Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.
- Muntblaadjes fijnsnijden.
- In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen.
- Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen.
- Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen.
- Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen.
- Garneren met rest van limoenrasp.