Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 4 takjes munt
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur slijter
  • 2 limoenen
  • 1 bakje mascarpone 250 g
  • 1 dl volle yoghurt
  • 1 eetlepel basterdsuiker wit

Instructies

  • Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.
  • Muntblaadjes fijnsnijden.
  • In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen.
  • Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen.
  • Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen.
  • Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen.
  • Garneren met rest van limoenrasp.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht