Gemarineerde pittige wortelsticks

AllerHande januari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen ca. 250 g
  • zout
  • ½ theelepel oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Wortel schoonmaken en in 3 gelijke stukken snijden.
  • In pan met water en weinig zout wortel 10 à 15 minuten koken.
  • Afgieten en iets laten afkoelen.
  • Wortel in lengte in dunne plakjes (ca. ½ cm dik) snijden.
  • Plakjes vervolgens in reepjes van ca. ½ cm dik snijden.
  • Wortelreepjes in schaal leggen.
  • Bestrooien met oregano, zout en peper.
  • Azijn en zoveel olie erover schenken dat wortelreepjes bedekt zijn.
  • Knoflook pellen, in plakjes snijden en door wortelreepjes scheppen.
  • Minstens 1 dag in koelkast laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch