Gemarineerde zalmspiesjes

Gemarineerde zalmspiesjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram zalm
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • citroensap
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ tl Paprikapoeder chilipoeder of cayennepeper
  • 1 chilipeper (zonder pitjes)
  • 2-3 eetlepel(s) peterselie koriander of bieslook (fijngehakt)
  • 20 tomaat
  • peper & zout

Instructies

  • Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
  • Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  • Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
  • Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
  • Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
  • Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
  • Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
  • Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Vis