Gepocheerde perziken met vanilleyoghurtmousse
AllerHande juli 2001
Ingrediënten
- 4 blaadjes witte gelatine
- 1 sinaasappel
- 250 g suiker
- 2½ dl milde vanilleyoghurt Biologisch (pot à 500 g)
- 1 beker slankroom 2 dl
- 2 zakjes groene thee Honey Lemon Ginseng
- 6 perziken
Instructies
- In kom met ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken.
- Intussen sinaasappel uitpersen.
- In pan sinaasappelsap met 50 g suiker aan de kook brengen.
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
- Vanilleyoghurt erdoor roeren en laten afkoelen.
- Slankroom stijfkloppen en door yoghurtmengsel spatelen.
- Mousse in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
- Intussen in middelgrote pan 3 dl water met rest van suiker aan de kook brengen en suiker oplossen.
- Zakjes thee in siroop hangen en op laag vuur ca. 10 minuten laten trekken.
- Perziken schillen, halveren en pitten verwijderen.
- Theezakjes uit siroop nemen.
- Perziken in siroop leggen en ca. 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn, af en toe keren.
- Perziken in siroop laten afkoelen.
- Dompel een lepel in heet water en schep de yoghurtmousse op vier bordjes, leg de perziken ernaast.
- 1 eetlepel theesiroop over mousse sprenkelen (rest van theesiroop wordt niet gebruikt).