Gepocheerde perziken met vanilleyoghurtmousse

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 250 g suiker
  • dl milde vanilleyoghurt Biologisch (pot à 500 g)
  • 1 beker slankroom 2 dl
  • 2 zakjes groene thee Honey Lemon Ginseng
  • 6 perziken

Instructies

  • In kom met ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen sinaasappel uitpersen.
  • In pan sinaasappelsap met 50 g suiker aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
  • Vanilleyoghurt erdoor roeren en laten afkoelen.
  • Slankroom stijfkloppen en door yoghurtmengsel spatelen.
  • Mousse in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
  • Intussen in middelgrote pan 3 dl water met rest van suiker aan de kook brengen en suiker oplossen.
  • Zakjes thee in siroop hangen en op laag vuur ca. 10 minuten laten trekken.
  • Perziken schillen, halveren en pitten verwijderen.
  • Theezakjes uit siroop nemen.
  • Perziken in siroop leggen en ca. 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn, af en toe keren.
  • Perziken in siroop laten afkoelen.
  • Dompel een lepel in heet water en schep de yoghurtmousse op vier bordjes, leg de perziken ernaast.
  • 1 eetlepel theesiroop over mousse sprenkelen (rest van theesiroop wordt niet gebruikt).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland