Gepofte aardappelen van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.
  • Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt. 
  • Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.

Variatie-idee:

  •  prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in. 
  • Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie. 
  • Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.
  •  Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter. 

Nog sneller:

  • Nog sneller: uit de magnetron 
  • Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk.
  •  Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. 
  • Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. 
  • Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht

[the_ad id=”49973″]