Gepofte aardappelen van Astrid Veltman
Instructies
- Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.
- Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt.
- Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.
Variatie-idee:
- prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in.
- Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie.
- Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.
- Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter.
Nog sneller:
- Nog sneller: uit de magnetron
- Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk.
- Prik de schoongeboende aardappel met een vork in.
- Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron.
- Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.
————————————————————————————————–
[the_ad id=”49973″]