Gepofte Aardappelen gevuld met Romige Topping

Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen met romige topping, perfect als bijgerecht voor je volgende barbecue!
Porties: 4
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 tomaten in blokjes zonder zaad
  • 4 takjes dille fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 bosuitjes fijn gesneden

Instructies

  • Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
  • Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen door crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en fijn gesneden bosuitjes te mengen in een kom.
  • Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel voorzichtig wat van het binnenste van de gepofte aardappel uit.
  • Meng dit door de vulling.
  • Verdeel de vulling over de vier aardappels, en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Serveer de aardappelen direct, of plaats ze kort terug op de barbecue in een aluminium schaaltje voor extra smaak en warmte.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik de magnetron om je pofaardappels snel en makkelijk voor te garen, voor bij de BBQ. Het poffen in de magnetron gaat drie keer zo snel dan in de oven.
Variëren met de vulling is makkelijk.
Gebruik altijd wel crème fraîche en kaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch