Geroerbakte zalm

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zalm
  • sap van ½ citroen
  • zout
  • peper
  • bloem
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 knoflookteen uitgeperst
  • 1 theelepel fijngesneden gember

Instructies

  • Zalm in gelijke stukken snijden en marineren met peper, zout en citroensap (5 minuten).
  • Vis drogen met keukenpapier en door bloem halen; overtollige bloem eraf kloppen.
  • Wok verwarmen met 4 eetlepels olie tot deze licht begint te walmen.
  • Vis voorzichtig in wok laten glijden en in ± 2 à 3 minuten bakken; vis in een zeef scheppen en uit laten lekken.
  • Knoflook en gember zachtjes in olie bakken.
  • Broccoli-roosjes en paprika ± 3 minuten meebakken; afblussen met sherry en sojasaus.
  • Giet de goed opgeloste aardappelzetmeel door de groentes, goed roeren.
  • Saus begint te binden; de zalm en bosuitjes toevoegen; op smaak brengen en op schaal serveren met gekookte mie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis / Zalm