Gerookte paling in korstdeeg

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g paling
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 3 plakjes korstdeeg
  • 1 eigeel
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Korstdeeg uit de diepvries halen en laten ontdooien.
  • Paling in stukjes van 2 cm snijden en in keukenmachine fijndraaien met het eiwit.
  • Uit de machine halen en crème fraîche erdoor spatelen.
  • Palingmengsel in een spuitzak doen en op het deeg spuiten.
  • Deeg dubbelvouwen en besmeren met eigeel gemengd met een beetje water.
  • ½ uur in de vriezer laten opstijven.
  • Nog één keer met eigeel besmeren en bestrooien met sesamzaadjes.
  • Korstdeegplakjes in 4 à 5 stukjes snijden en afbakken in een oven op 200 C tot ze goudbruin zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes