Gerookte sneeuwbal

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram gekookte garnalen
  • 30 gram komkommer
  • 125 gram zure room
  • 3 takjes dille gehakt
  • rasp van ¼ citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 plakjes gerookte zalm

Instructies

Voorbereiding

  • Pel de garnalen en hak ze grof.
  • Schil de komkommer en snijd ze in stukjes.
  • Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta
  • Breng op smaak met zouten peper.
  • Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes of timbaaltjes met gerookte zalm.
  • De zalm moet overde randen hangen.
  • Verdeel het garnalenmengsel overde bakjes en vouw de zalm er over dicht.
  • Dek af met huishoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips

Keer de schaaltjes om en serveer met knapperige stukjes witte toast
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm / Zeevruchten