Geroosterde Flespompoen Boordevol Smaak: Noten, Kaas en Salie Vulling
Ingrediënten
- 1,2 kg flespompoen
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 7,5 g verse salieblaadjes
- 100 g ongezouten cranberrymix met noten
- 100 g oude kaas 48+
- 125 g crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de flespompoen in de lengte, verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.
- Prik het vruchtvlees in met een vork, besprenkel met olie, en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster ongeveer 45 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
- Pluk de blaadjes van de salietakjes.
- Houd 6 blaadjes (per 4 personen) apart, snijd de rest fijn.
- Hak de noten grof en meng ze met de cranberry’s door de fijngesneden salie.
- Rasp de kaas en meng met de crème fraîche.
- Neem de pompoen uit de oven en zet de temperatuur op 180 °C.
- Laat de pompoen 5 minuten afkoelen.
- Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, laat langs de schil 1 cm zitten.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng het met het salie-notenmengsel.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Vul de pompoenhelften met de noten-pompoenvulling en druk goed aan.
- Verdeel het kaasmengsel erover en laat 2 cm van de randen vrij.
- Verdeel de achtergehouden salieblaadjes erover en bak nog 20-25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Bereid de gevulde pompoen maximaal 1 dag van tevoren voor en bak vlak voor het serveren in 20-25 minuten af.Pas de hoeveelheid vulling aan op basis van het gewicht van de pompoen.