Kruidige Geroosterde Kikkererwten

Porties: 4
Bereidingstijd: 48 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en droog gedept
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met de olijfolie en alle kruiden tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Spreid de gekruide kikkererwten dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, waarbij je ze regelmatig omschept, totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Haal de geroosterde kikkererwten uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Breng indien nodig op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de heerlijke kruidige geroosterde kikkererwten als smakelijk hapje bij de borrel, of geniet ervan als knapperige toevoeging aan salades of als topping op soepen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch