Geroosterde lamsbout met geroosterde aardappelen en muntsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dl bouillon
  • 1,5 kg lamsbout
  • zout
  • 200 gram boter
  • 12 aardappels
  • 1 bosje verse munt
  • 50 gram suiker
  • 6 eetlepels wijnazijn
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Smelt de boter.
  • Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper.
  • Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop.
  • Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder.
  • Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar.
  • Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter.
  • Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten.
  • Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak de aardappelen in ± 1 uur bruin en gaar.
  • Keer ze regelmatig.
  • Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar.
  • Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Australië