Geroosterde perziken met noten

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 rijpe perziken
  • 25 g walnoten
  • 37 gr hazelnoten
  • ½ eetlepel tijm verse (blaadjes)
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • grofgemalen zwarte peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden.
  • Noten grof hakken.
  • In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen.
  • Citroensap en olie erover sprenkelen.
  • Zout en royaal peper erboven malen.
  • Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met
knoflookaroma en chilipeper.
Heerlijk bij kip of lamsvlees
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch