Geroosterde pompoen

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 4 eetlepel(s) roerbakolie
  • 1 theelepel zeezoutkorrels
  • vier seizoenen peper versgemalen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen.
  • Pompoen in niet te kleine blokken snijden.
  • In kom pompoen omscheppen met olie, zout en peper.
  • Pompoen uitspreiden in braadslede en in ca. 45 minuten gaar en mooi lichtbruin roosteren.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Uit oven bedruppelen met wat olie en royaal peper erboven malen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch