Geroosterde rode uien uit de oven

Boodschappen 1-2007
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 rode uien gepeld
  • 4 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
  • zout
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • versgemalen peper

Instructies

  • Snij de bovenkant van de uien kruislings en diep in.
  • De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
  • Verwarm de oven voor op 190 C.
  • Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.
  • Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie.
  • Leg ze in de schaal en besprenkel ze met azijn.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de uien midden in de oven gedurende ca 20 minuten.
  • Verdeel de uien en het vocht over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

eet deze uien bij bijvoorbeeld karbonades, lamskoteletten of lamsbout

Wijnadvies:

grenache of syrah/shiraz uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch