Geroosterde rode uien uit de oven
Boodschappen 1-2007
Ingrediënten
- 12 rode uien gepeld
- 4 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
- zout
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- versgemalen peper
Instructies
- Snij de bovenkant van de uien kruislings en diep in.
- De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.
- Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten.
- Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie.
- Leg ze in de schaal en besprenkel ze met azijn.
- Bestrooi met zout en peper.
- Rooster de uien midden in de oven gedurende ca 20 minuten.
- Verdeel de uien en het vocht over 4 borden.