Spezzatino di vitello alla salvia

Gestoofde kalfslappen met salie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram magere kalfslappen
  • 1 gesnipperde ui
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 theelepel salie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mespunt tijm
  • 2 dl witte wijn
  • zout zwarte peper
  • 50 gram tarwebloem

Instructies

  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan.
  • Wentel de stukken vlees door de bloem en bak ze op hoog vuur bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en doe het over in een braadpan.
  • Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in het resterende vet.
  • Voeg de salie, tijm en laurier toe en blus af met de witte wijn.
  • Roer de aanbaksels los en giet het vocht over het vlees.
  • Stoof het geheel in 1-11/2 uur gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië