Gestoomde rijst gehaktballetjes

Gestoomde rijst gehaktballetjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram rondkorrelige witte rijst
  • 500 gram varkensgehakt
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 2 eetlepels uitgelekte gehakte waterkastanjes
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepel lichte sojasaus plus sojasaus om erbij te serveren
  • 2 theelepel zoete Thaise chilisaus plus chilisaus om erbij te serveren

Instructies

  • Doe de rijst in een kom en giet er zo veel koud water over dat hij onder staat.
  • Laat 30 minuten staan.
  • Giet de rijst af en spreid op een met keukenpapier beklede bakplaat uit.
  • Laat drogen.
  • Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de lente-ui, waterkastanjes, oestersaus, koriander knoflook, gember, de 2 theelepels sojasaus en 2 theelepels chilisaus door.
  • Vorm dit mengsel tot 20 kleine balletjes.
  • Rol elk balletje door de rijst tot het er rondom mee bedekt is.
  • Vul de wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng het water aan de kook.
  • Schik de balletjes naast elkaar, maar met voldoende tussenruimte, zodat de rijst kan uitzetten, in de stoommand en zet die boven het water.
  • Leg er het deksel op en laat 30 minuten stomen.
  • Giet zo nodig extra water in de wok.
  • Neem de stoommand uit de wok en neem er de balletjes voorzichtig uit.
  • Serveer en geef er de soja- en chilisaus bij om in te dopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rijst / Varkensvlees / Vlees / Warme hapjes