Zelfgemaakte Gestoomde Rijstnoedels
Serveer de gestoomde rijstnoedels met een curry met vis of kippendijen voor een heerlijke Aziatische maaltijd.
Ingrediënten
- 150 gram rijstmeel
- 30 gram maïszetmeel
- ¼ eetlepel zout
- 250 ml water
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Instructies
- Meng in een kom het rijstmeel, maïszetmeel, zout en water.
- Roer met een garde tot een glad beslag.
- Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.
- Schep genoeg beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is.
- Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100 °C gedurende 3 minuten.
- Bekleed een werkbank met plastic folie en vet deze licht in met zonnebloemolie.
- Haal de gestoomde noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.
- Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
- Snijd de gestoomde noedels in de gewenste vorm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 mg