Zelfgemaakte Gestoomde Rijstnoedels

Serveer de gestoomde rijstnoedels met een curry met vis of kippendijen voor een heerlijke Aziatische maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram rijstmeel
  • 30 gram maïszetmeel
  • ¼ eetlepel zout
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructies

  • Meng in een kom het rijstmeel, maïszetmeel, zout en water.
  • Roer met een garde tot een glad beslag.
  • Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.
  • Schep genoeg beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is.
  • Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100 °C gedurende 3 minuten.
  • Bekleed een werkbank met plastic folie en vet deze licht in met zonnebloemolie.
  • Haal de gestoomde noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.
  • Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  • Snijd de gestoomde noedels in de gewenste vorm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Rijst
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch