Geurige appeltjes met kaneel uit de oven

Extra informatie: AllerHande januari 2004
Porties: 4 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 100 g boter
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • ½ pak bastognekoeken
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel kardemom gemalen
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 4 appels bijv. Braeburn
  • 4 eetlepels medium dry sherry of appelsap

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen.
  • In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren.
  • In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen.
  • Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen.
  • Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
  • Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap.
  • Sherry op bodem van schaal schenken.
  • Amandelmengsel en boter over appels verdelen.
  • In midden van oven appels in ca. 40 minuten goudbruin en gaar laten worden.
  • Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

De bastognekoeken zijn te vervangen door 1 pak lange vingers.
Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland