Gevulde ananas met mangosaus

AllerHande juli 2001
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 2 eetlepel(s) kirsch slijter
  • 2 kiwi’s
  • 100 g frambozen of kleine aardbeien
  • 1 rijpe mango
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) poedersuiker
  • 3 takjes munt

Instructies

  • Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden.
  • Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op ca. 1 cm van ananasschil.
  • Ogen – van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden.
  • Bedruppelen met kirsch (eventueel 1 à 2 uur afgedekt in koelkast bewaren).
  • Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden.
  • Frambozen voorzichtig wassen.
  • Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus.
  • Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
  • Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen.
  • Mangosaus erop scheppen.
  • Garneren met blaadjes munt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht