Gevulde ananas met mangosaus
AllerHande juli 2001
Ingrediënten
- 1 verse ananas
- 2 eetlepel(s) kirsch slijter
- 2 kiwi’s
- 100 g frambozen of kleine aardbeien
- 1 rijpe mango
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) poedersuiker
- 3 takjes munt
Instructies
- Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden.
- Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op ca. 1 cm van ananasschil.
- Ogen – van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden.
- Bedruppelen met kirsch (eventueel 1 à 2 uur afgedekt in koelkast bewaren).
- Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden.
- Frambozen voorzichtig wassen.
- Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen.
- Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
- Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus.
- Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
- Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen.
- Mangosaus erop scheppen.
- Garneren met blaadjes munt.