Gevulde courgette, zoete
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 gram basmati rijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagelen
- 5 versgemalen zwarte peper
- ½ kaneelstokje
- 3 kardemompeulen
- 2½ centimeter verse gember
- 5 draadjes saffraan
- 6 gedroogde abrikozen 1 nacht in water geweekt
- amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe alle specerijen (kruidnagelen, peperkorrels, kaneel, kardemom, gember) in een thee-ei en voeg dit toe aan de te koken rijst.
- Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de abrikozen fijn.
- Voeg al deze ingrediënten toe aan de rijst.
- Hol de courgettes ondertussen uit en bestrooi ze met zout.
- Laat tien minuten staan.
- Dep de courgettes vervolgens droog en vul ze met de rijst.
- Bestrooi met fijngesneden amandelschaafsel.
- Vet een braadslee in en leg de gevulde courgettes erin.
- Laat in tien minuten mooi bruin kleuren.