Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 240 ml mayonnaise
  • ½ bosje dille
  • rasp van 1/2 citroen
  • 32 st kappertjes uitgelekt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Spoel ze koud en pel ze.
  • Snijd tijdens het koken van de eieren, de zalm in kleine stukjes.
  • Snijd de eieren over de lange kant doormidden.
  • Haal met een theelepeltjes het eigeel eruit en doe het eigeel in een kom.
  • Prak het eigeel fijn.
  • Voeg mayonnaise toe zodat het stevige pasta wordt.
  • Voeg de zalmsnippers toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd de dille fijn.
  • Voeg de rasp van de citroen en de dille aan het mengsel toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul met behulp van een theelepel de eiwitten met het mengsel.
  • Garneer elk half eitje met 2 kappertjes.
  • Zet tot serveren koel weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Ei / Koude Hapjes / Tapas / Zalm