Gevulde gehaktballen met nootjes
Ingrediënten
- 25 gram pistachenoten
- 50 gram roomkaas bijvoorbeeld Boursin
- 1 ei
- 200 gram gehakt
- ½ zakje gehaktkruiden
- paneermeel
- zonnebloemolie - of arachide-olie om te friture
Instructies
- Hak de nootjes een beetje fijn en meng ze met de verse roomkaas.
- Klop het ei los.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 2 eetlepels ei en 2 eetlepels paneermeel.
- Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk die in de hand zo plat mogelijk.
- Verdeel de verse roomkaas met noten in 6 stukjes.
- Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand en leg er een stukje verse roomkaas op.
- Vouw het gehakt om de kaas en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar, zodat de kaas er niet meer uit kan.
- Strooi wat paneermeel in een diep bord.
- Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt.
- Verhit de olie tot ± 180°c, frituur de gevulde gehaktballen in de hete olie in ± 7 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken.