Gevulde perziken met room
AllerHande december 2001
Ingrediënten
- 2 blikken perziken op vruchtensap à ca. 415 g
- 150 g amandelspijs à 300 g Baukje
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels sinaasappellikeur Gall & Gall
- 75 g pistachenootjes ongepeld
- 1 beker crème fraîche 125 ml
Instructies
- In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen.
- Amandelspijs in kommetje verkruimelen.
- Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen.
- 2 Eetlepels likeur erdoor mengen.
- Holtes van perziken vullen met spijsmengsel.
- Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen.
- Over gevulde perziken schenken.
- Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken.
- Over perziken strooien.
- Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren.
- Intussen sinaasappelsap door crème fraîche kloppen.
- Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.