Gevulde perziken met room

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikken perziken op vruchtensap à ca. 415 g
  • 150 g amandelspijs à 300 g Baukje
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur Gall & Gall
  • 75 g pistachenootjes ongepeld
  • 1 beker crème fraîche 125 ml

Instructies

  • In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen.
  • Amandelspijs in kommetje verkruimelen.
  • Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen.
  • 2 Eetlepels likeur erdoor mengen.
  • Holtes van perziken vullen met spijsmengsel.
  • Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen.
  • Over gevulde perziken schenken.
  • Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken.
  • Over perziken strooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren.
  • Intussen sinaasappelsap door crème fraîche kloppen.
  • Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht