Gevulde Portobello’s a la Sandra uit de airfryer
(voor 2 personen, 2 Portobello’s p.p. Gemaakt in een Philips XL airfryer)
Equipment
Ingrediënten
- 4 Portobello’s schoongeborsteld
- 150 gram bacon broodbeleg 4 plakjes apart houden en de rest klein snijden
- 1 bakje kruidenkaas eventueel light
- 4 eetlepel(s) Ajvar ik gebruikte de pittige, je kunt ook milde nemen
- 1 pot geroosterde paprikareepjes 310 gram, uitlekgewicht 180 gram
- 3 sjalotjes klein gesnipperd
- 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
- 1 bosje tijm verse klein gehakt
- 1 eetlepel(s) peterselie gedroogde
- 8 eetlepel(s) oude kaas geraspt
- scheutje olie
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (vergeet niet 4 plakjes apart te houden, ongesneden), het uitgeholde champignonvlees, de paprikareepjes, de sjalotjes en de knoflook al roerbakkend een minuut of 5.
- Voeg de gedroogde peterselie en de verse tijm toe en roerbak dit nog een minuutje mee.
- Zet het vuur uit en roer de kruidenkaas, de Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas er doorheen.
- Vul de Portobello’s met het mengsel. Als het goed is kun je met deze hoeveelheid precies 4 Portobello’s vullen.
- Leg een plakje bacon op elke Portobello en doe er een eetlepel kaas op.
- Druppel een klein beetje olie over de geraspte kaas aan de bovenkant en zet ze in het mandje in de airfryer. In de XL passen er precies 4 in het mandje. Doe de anti-spatdeksel erop.
- Bak de Portobello’s in 10 minuten af (in de Philips XL, in een ander merk airfryer misschien 5 minuten langer.
- Eet smakelijk!