Gevulde tomaten met kruidenrijst

AllerHande 15 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote vleestomaten
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 250 g basmatirijst voorgekookt
  • 2 eetlepel(s) munt fijngehakte verse van plantje of uit zakje
  • 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakte van plantje of uit zakje

Instructies

  • Kapje en plakje van onderkant van tomaten afsnijden.
  • Tomaten met theelepel uithollen.
  • Plakjes, pulp en zaadjes van uithollen fijnsnijden.
  • Tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken.
  • Binnenkant van tomaten met zout en peper bestrooien.
  • In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 2 minuten fruiten.
  • Tomatenpuree 1 minuut meebakken.
  • Rijst en tomatenpulp toevoegen en geheel doorwarmen.
  • Mengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper.
  • Van vuur af pijnboompitten, munt en basilicum erdoor scheppen.
  • Tomaten hoog opvullen met rijst.
  • Tomaten tot gebruik afgedekt in ingevette ovenschaal in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Schaal in oven zetten en tomaten 20 minuten bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch