Gevulde tomaten met kruidenrijst
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 4 grote vleestomaten
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 250 g basmatirijst voorgekookt
- 2 eetlepel(s) munt fijngehakte verse van plantje of uit zakje
- 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakte van plantje of uit zakje
Instructies
- Kapje en plakje van onderkant van tomaten afsnijden.
- Tomaten met theelepel uithollen.
- Plakjes, pulp en zaadjes van uithollen fijnsnijden.
- Tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.
- Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken.
- Binnenkant van tomaten met zout en peper bestrooien.
- In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 2 minuten fruiten.
- Tomatenpuree 1 minuut meebakken.
- Rijst en tomatenpulp toevoegen en geheel doorwarmen.
- Mengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper.
- Van vuur af pijnboompitten, munt en basilicum erdoor scheppen.
- Tomaten hoog opvullen met rijst.
- Tomaten tot gebruik afgedekt in ingevette ovenschaal in koelkast zetten.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Schaal in oven zetten en tomaten 20 minuten bakken.