Gewokte five spice rijst met gerookte kip en paddestoelen

Gewokte five spice rijst met gerookte kip en paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 1 bak 200 g gemengde paddestoelen
  • 300 g gerookte kipfilet
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g nasigroentepakket
  • Conimex Woksaus Chinese Five Spice

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Maak ondertussen de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de kipfilet ca. 1 minuut.
  • Voeg de groenten en de paddestoelen toe en wok deze ca. 4 minuten mee.
  • Schep er ca. 10 eetlepels woksaus door, voeg de rijst toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de five spice rijst op 4 diepe borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet de fris kruidige Conimex Atjar Tjampoer op tafel en voor een pittige toevoeging Hot Kroepoek.

Variatietip:

Vervang de gerookte kip door spekblokjes of gekruide tofureepjes. Voeg op het laatst een paar eetlepels fijngehakte peterselie of fijngeknipte bieslook toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters