Gewokte zoete soja garnalen met rijstsalade
Ingrediënten
- 400 g basmatirijst
- Conimex Wok Olie
- 6 lente-uitjes
- 400 g rauwe gepelde grote garnalen
- 600 g wokgroentepakket met paprika
- Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja
- 4 eetlepel(s) grofgehakte koriander
- 1 limoen
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
- Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine plakjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
- Wok vervolgens het groentepakket 2 minuten mee.
- Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
- Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
- Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
- Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst.
- Breng eventueel op smaak met wat zout.
- Goed mengen.
- Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte garnalen met de groenten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Hot Kroepoek op tafel als pittige en knapperige extra!Variatietip:
Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap.Garneer de salade eventueel met citroen of limoen schilletjes.