Gewokte zoete soja garnalen met rijstsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g basmatirijst
  • Conimex Wok Olie
  • 6 lente-uitjes
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 600 g wokgroentepakket met paprika
  • Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja
  • 4 eetlepel(s) grofgehakte koriander
  • 1 limoen

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
  • Wok vervolgens het groentepakket 2 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
  • Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte garnalen met de groenten erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Hot Kroepoek op tafel als pittige en knapperige extra!

Variatietip:

Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap.
Garneer de salade eventueel met citroen of limoen schilletjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters