Gigot d'agneau au petits pois

lamsbout met erwtjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • dragon
  • 2 sjalotjes
  • laurierpoeder
  • 800 gram verse erwtjes
  • bouillon
  • 1 potje zilveruitjes
  • bonenkruid
  • zout
  • peper
  • boter
  • kervel
  • bieslook
  • tijmblaadjes
  • 2 kleine kropjes sla
  • 5 kleine worteltjes
  • ½ deciliter slagroom
  • suiker

Instructies

  • Roer de avond van te voren 100 g boter zacht.
  • Was en hak wat dragon, kervel en bieslook fijn.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Werk dit alles door de fijngeroerde boter.
  • Voeg nog wat tijmblaadjes en laurierpoeder erdoor.
  • Voeg wat zout en peper toe en bewaar de boter tot de volgende dag.
  • Drie uur voor het bereiden van de bout smeren we hem in met deze boter.
  • Doe 125 g boter in een kom en doe er de erwtjes, uitjes, de in stukken gesneden worteltjes en bonenkruid bij.
  • Werk dit met natte handen door elkaar en laat 3 uur rusten onder een doek.
  • Leg dan de bout in een ovenvaste schaal en zet hem 15 minuten per pond in een oven van 210°C.
  • Maak de kropjes sla schoon en haal de harten eruit.
  • Gooi de buitenste bladen weg.
  • Doe 4 eetlepels bouillon in een pan en het erwtenmengsel.
  • Voeg er de slaharten bij en 1 eetlepel suiker.
  • Sluit de pan en laat op een zeer laag vuur 25 minuten koken.
  • Leg de bout op een voorverwarmde schaal.
  • Voeg enkele eetlepels bouillon bij de braadjus en schraap op een hoog vuur alle aanbaksels los.
  • Geef de jus in een sauskom en voeg de room bij de erwtjes en serveer deze apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk